Nu är det inte långt bort till påsk...

... för många känd som en familjehögtid eller möjligtbis fjällentid. Vi hästnördar som tävlar kommer dock att bo på hippologum i helgen eftersom vi har våra nationella vårtävlingar denna helg. Erik ska gå tre dagar, en klass om dagen 1.20 och 1.25. Så får vi se hur det går.

hoppade nu när jag var hem i helgen och han känns fin även om han är betydligt mer ofokuserad när det är träning än när det är tävling. Men han allt bra go ändå. Det tråkiga nu är att underlaget i ridhuset är utbytt till ett rätt tugnt och konstigt underlag, så där vill man inte harva för mycket. Underlaget ute är inte heller i världsklass efter all töning och snö. Det är skare som hästarna plumsar igenom. Men nu kan det faktiskt få ta och bli vår. Det skulle inte göra mig allt för mycket.

Nästa vecka har vi lärare påskolov! Då får vi hundbesök i Umeå när mamma och Monika ska åka och handla blommor borta´sthlm.... Vi får väl se om Zorro överlever en vecka i Umeå. Själv blir jag lämnad ensam halva tiden då sambon också drar till sthlm (med sin egen mamma)... Så det blir jag och djuren...


Hemma (jag i Kramfors och hästen i Umeå)

Hemma igen från en tävlingshelg i Sundsvall. Trött men nörjd. Med det mesta i alla fall.

Fredagen började sådär på hemmaplan. Jag hade glömt lämna lastningsinstruktioner och Erik slet sig tre gånger innan de fick in honom i transporten som skulle ta honom till Wallgrens. Malin och Elle var väl inte  på sitt bästa humör. Sedan fick han vänta två timmar i deras stall innan det var dags att åka lastbil till sundsvall. Tack och lov så gillar han det och traskade glatt in där utan problem. HÄsten anlände till sundsvall kl 3 och jag vid halv 4. Kändes ganska konstigt. Men jag är glad att Malin kunde åka med och hjälpa mig i helgen.

Första klassen för helgen var fredagsen 1.20. Men jag kände redan när jag satt upp att något inte stod rätt till. Han var så hmla avslappnad och seg och gick inte fram ordentligt för skänkeln. Sen när jag fattade galopp så var han fyrtaktig och stötig. Funderade först om han var halt, men efter lite överläggning kom vi fram till att han förmodligen var trött. Jag provade hoppa fram några hinder men det fanns inget sug alls. Så jag bestämde mig för att stå över. Det förslaget blev dessvärre nedröstat och när vi stod på framridningen (som i svall ligger en bit från manegen) så hör jag att de ropar in mig. Tillslut bestämmer jag mig för att köra så vi travar nerförs till manegen och jag slänger jackan i farten. När jag kommer in på banan hör jag elle skrika något om hinder nr två men just då tittar jag ner och ser att jag fortfarande har min blå fleece på mig. Förösker ta av mig den  men den ska ju dras över huvudet och med en hjälm på är det inte helt lätt! Såg nog rätt roligt ut tills jag lyckas vålda av mig den och en funktionär tar den. Jag får startsignal och rider mot ettan. Det går bra även om han inte känns pigg... får perfekt på 7 språng till 2an och då bryter domaren. Jag har precis hoppat tolvan... samma som Elle två ryttare innan gjort. Det var det hon skrek. Jaja... så kan det vara. Erik var ändå inte i form.

Nya tag på lördagen. Börjar med 1.10. Rider som en skadeskjuten kråka, fort och med halvlånga tyglar. Erik är helnöjd och susar runt på en rätt bra tid och vi placerar oss 5:a.  matte är dock inte helnöjd men jag känner i alla fall igen min häst. Han verkar ha återhämtat sig under natten. Till 1.20 rider jag inte fram så mycket, det är en A:0 men jag vill försöka hålla ihop det lite efter den skenande 1.10:n. Erik går jättefint och det känns mycket bättre. 0 fel och en 6:e plac.

Helgen avlutas med 1.20 på söndagen A:0 /A:0. Grunden går så himla bra! Han svarar på allt och vi får fina distander på alla hinder. Det är som en dröm tills omhoppningen då matte tappar tyglar och huvud och låter han springa iväg. Alldeles för mycket gas och svängradien blir därefter men 0 fel och en 4:e plac.

Det får summera helgen och det känns iaf. bra inför nationella om 2 veckor.
 


Tävling!

Nu har Malin och Elle packat mina väskor och hästen är förhoppningsvis på väg mot Sundsvall. Jag ska jobba sen blir det att möta upp dem där i em....

Friluftsdag och världens bästa jobb!


Sambon fick rycka in och jobba lite extra!






Utsikt från toppen av skuleberget


Lyxigt med sittlift



En härlig dag helt enkelt!

 


Hemma från Rom

Ja, ett resmål till att bocka av... vi har sprungit som riktiga turister och med stora ögon tittat på alla "måsten"; Colusseum, Vatikanen, Fontana di trevi och mycket mer... Man känner sig alldeles slut i huvudet. Det skulle ha behövts några till dagar för att riktigt hinna smälta alla intryck och slippa känna den lilla uns av stress som smög sig in för att det fanns så mycket att se.

Sen är ju Rom en sådan stad som är uppbyggd under en lång tid, vilket innebär massor av smala gränder och tvärgator. Så att bara lära sig hitta i den del av Rom där vi uppehöll oss tog hela vistelsen. När man äntligen började få lite koll så var det dags att åka. Men lyckligtvis har jag kastat en mynt i den berömda "återvänds"fontänen. Så nästa gång jag åker får jag väl ta igen det jag missade den här gången! Men Rom är fantastiskt! Maten, kulturen och stämningen. 

Nu börjar en ny vecka tillbaka i snön. Det gäller att ställa tillbaka sig i vinterläge så att man pallar att stå på skidorna på onsdag. Då hela skolan har friluftsdag. Sen är det ju såklart tävlingarna i helgen i Sundsvall. Inte heller att förglömma, och däremellan en sambo som det skulle vara kul att träffa. Men man kan ju desvärre inte få allt här i livet... 

första tävlingen för i år...

Anna och Erik 1.10 bed 2 faser. Umeå RF 2010-03-07 from Erica S on Vimeo.


Tävling avklarad, Rom nästa...

Då var helgen avklarad... Ingen hosta, det var jättebra. annars har väl Erik skött sig sådär. Om vi börjar med söndagen så skötte han sig strålande! Red 1.10 och han kändes superfin. Det var en 0/0a och vi kom 5:a. på lördagen däremot så skulle Malin debutera med sitt splitternya gröna kort. Med föräldrar och allt på plats. Den superrutinerade Erik skulle lugnt och tryggt guida henne runt 1m... eller? Efter en fin grundomgång får Erik in racertempo och det går fortare och fortare. Med mycket spetsade öron har han tillslut fått in ett sådant tempo att det inte längre är Malin som styr alls utan erik tar helt enkelt saken i egna hovar och fortsätter grundbanan istället för omhopppningsbanan. Med ett jättehopp skuttar han över hinder nr 6 istället för nr. 13 och i språnget flyger Malin som en vante. Jättekul attt stå på bakcen och se sin mycket nöjda häst komma springande mot en utan skötare. En snabb klassändring och häst och ägare var med ens efteranmälda till lördagens 1.10 för lite "glädjedödning". Jaja... han var inte alls lika pigg då. Konstigt...

Men, nu byter vi snö, slask och kyla mot ett förhoppningsvis inte så Regnigt Rom!
återkommer på söndag för vidare färd ner till Kramfors på måndag morgon och sedan tävling i Sundsvall fre-sön 19-21. Utan träning mellan. Tur att vi känner varandra lite grann i alla fall :) Hoppas Vera och Malin får lite fason på han!




Ingen hosta! = lite tävling..

Domedagshoppning idag... jag och Malin träffades sent ikväll för att avgöra om han var frisk nog för att hoppas i helgen. och hör och häpna, ingen hosta alls! Jag trodde inte mina öron. Jag hade nästan redan ställt in mig på att göra annat i helgen. Men dock ska vi ta det lite lugnare än jag tidigare tänkt. Blir bara en klass per dag och ev lite lägre. Men han verkar ju gå att starta iaf!!

Fredrik hade glömt köpa hästmat och jag hade glömt påminna honom. Så erik får inget kraftfoder i helgen för den affären har bara öppet på veckorna :( Det var ju lite onödigt då det var tävlingshelg men han överlever nog ändå. Nu ska jag sussa in och hålla tummarna att det hostfria håller i sig tills imorgon.


eländes väder...

Tittar ut genom fönstret och snön viner ner på "tvärsan". Inte ett allt för roligt senario. Hoppas Erik har det bättre uppe i Umeå och att den något mildare temperaturen har gjort att hans hosta har avtagit så vi kan vara med och tävla. Det skulle vara så tråkigt att inte kunna vara med!

Snön utanför fönstret får mig iaf att längta efter sportlovet och den planerade Romresan som familjen ska iväg på. Förhoppningsvis kan Rom bjussa till och visa sig från sin finare sida. Det skulle kännas bra....


jahapp...

Lyckades glömma min telefon i Umeå. Kom på det imorse ungefär när jag passerade Hörnefors. Då var det ju lite för sent. Herregud vad beroende man har blivit av den! Jag fick halvpanik och tänkte på helgens tävlingar och mitt ansvar där och ifall det händer något. Men troligtvis så överlever jag en vecka utan telefon. Även om det hade kunnat hända en annan vecka...

Ska föröska släpa mig iväg flr träning men idag är det segt. det känns att det blev en tidig morgon. Har slumrat en stund på soffan men nu är det bara att gripa sig själv i kragen! måste bara tillägga en sak till. Tvättiderna här nere är det mest underliga jag någonsin stött på. 7-13 och 13-19??? Och om man inte tagit sig an tiden inom en timme får någon annan sno den! Vem är hemma kl 1 en vardag??

RSS 2.0