summering 1:a advent

Jag föredrar att spendera denna helg i sthlm tittandes på Globen horse show samt shoppandes lite julklappar, men det är ju trevligt med besök från sin sambo med! Erik har därför fått ta det väldigt lugnt med imorgon så ska han igång - lagom tills att det ska bli riktigt kallt. Jippi. Hoppas bara att hans mugg fortsätter att bli bättre. Han var lite aningens svullen i benen idag så jag lindade dem nu när jag var där på kvällen.

Min plan är att han ska vara i full kondition lagom till jul. han ska då få äran att följa med mig hem till skellefteå och fira julen där. Och då vore det ju kul om han var i form igen. 

Annars roade jag mig ikväll med att se Musse Hasselvall rida i stjärnornas hoppning och slita av sig skjortan så att knapparna flög åt alla håll. I malin B-J:s ära... det hade varit kul att vara där! Men det får bli nästa år. 


Äntligen förbättring!

På muggsidan. Har skrittat honom de senaste dagarna och det börjar faktiskt se lite bättre ut. Så det känns jätteskönt. Hoppas bara att det håller i sig. Det är framförallt det sårigaste partierna som börjat vara mindre.
Så hundens pencilinpulver var kanske allt det bästa?

Men nu är han dock väldigt pigg så det ska bli skönt att få sätta igång honom. Hoppas bara att underlaget sammarbetar med oss. Sen blir det också en flytt för oss - närmare storstaden kramfors. Det ni... Hoppas bara att han tar det med ro att lämna sin STORA ( nu i imponerande vinterskrud) kärlek Wilma.
Idag har han dock fått vila för att matten har prioriterat besök från storstaden i form av den andra kärleken i livet. Och de kanske inte är så dumt det heller.

Nu startar vi igen! (trodde jag)

Bestämde mig för att det var dags på allvar att sätta igång Erik. Så igår red vi ut en rätt lång sväng iof med mycket skritt men lite galopp och trav hann vi allt med. Det var en mycket taggad häst och en inte lika road matte som skumpade runt som en hösäck i sin något otränade skepnad.

Tyvärr vill det sig inte riktigt för oss. Han har fått massor med mugg och inget jag gör tycks hjälpa. Idag när jag kom hade han svullnat upp i ena bakbenet och det är inte bra! Så nu provar vi hundens gamla medicin och pudrar i de sår som har blivit. Han har ett riktigt otäckt som ett snett snitt ovanför ballen. Fattar dock inte varför han får mugg nu? Det är ju snö, rent och fint... satans häst. Alltid nått.

Så det blev bara skritt idag och lite mindre svullet ben. Han hade iaf ingen feber. Så imorgon blir det att stiga upp och le för att fara ut till stallet så man hinner tempa sjuklingen innan jobbet drar igång. Kul!


Ett st matte på träningsläger. (tur hhon är i bättre form än hussen iaf...)



Härligt



med ny energi... då blir det lättare att ta sig över vägbulorna.


Utsikten framåt kvällskvisten


Rogivande

Motion a´la lågintensiv

Igår så tömkörde jag lilla hästen i den lilla paddocken. det gick sådär då underlaget inte var det bästa. Tyvärr hann de ploga efter första snön så att det inte riktigt är nog mycket snö för att få ett bra underlag. Men just nu finns det inte så mycket att välja på. Så för att han skulle få springa av sig lite överskottenergi så lät jag honom både trava och galoppera en liten stund. Och lilla hästen skuttade göatt runt tills han fick för mycket styltor...

Idag så blev det (återigen) en skrittur barbacka. fast det är rätt mysigt ibland att skritta där i snölandskapet och mörkret med endast en pannlampa som sällskap och påminnelse om civilisationen. Det har faktiskt kommit såpass med snö att det hänger grenar ned över stigen. Så det är nästan lite julstämning!

Tyvärr får mig hans bakben inte alls att känna någon julglädje. Hans mugg har blossat upp igen och det är rätt ordentligt. Började efter det att jag börjat introducera ett nytt foder för honom. Ska prova ta bort det igen, problemet är bara att hans gamla foder inte går att köpa någonstans...


Längtar efter att få sträcka ut i galopp på fina snöklädda vägar!
  

just nu...

...suger livet.

Men hästen är nyklippt. Även om jag råkade klippa honom lite i flanken.
Ni som försökt skicka meddelande. Telefonens display la av så jag har inte sett någongting. Har nu en lånetelefon så nu går det bättre.

I veckan får erik ta det lite piano och avluta med vila. För då åker jag och sambon på välförtjänt semester och shoppar tomtar.

Snö på begäran och nya öron

Man ska vara försiktig med vad man önskar sig... Visade sig just vara sant. Otroligt härligt med all snö om den nu får ligga kvar. Vi har mer än en dm just nu och jag hade gärna varit ute och provridit- men...

Idag hade jag tid på Sollefteå sjukhus för utprovning av hörselskydd. Eftersom det ligger 4 mil från kramfors inåt landet och mitt jobb ligger 2,5 mil mot kusten så tänkte jag vara lite smart och mocka åt erik innan jag åkte till sjukhuset så att jag skulle slippa åka tillbaka sen. Då hade jag dock inte räknat med snöfallet och kramfors kommun.

Åkte i god tid från skolan. Vägen in till stallet var inte plogad men jag hade redan svängt av så det var bara att gasa. Kom mig fram till stallet fast tyvärr är stallplanen en enda lång backe vilket jag insåg redan innen det hände att där skulle jag fastna. Det gjorde jag också. Ordentligt. Tog mig 30 min att få loss bilfan. Jag var så otroligt less!! Var tvungen släpa ut Stallägaren och ändå fick vi inte lös den förrän vi fick extra hjälp av en skolelev som vandrade förbi.

Lagom svettig satte man sig i bilen och åkte mot Sollefteå den väg mina kollegor beskrivit som närmast, bara för att inse att den knappt var plogad. Vände och körde tillbaka och tog vägen genom kramfors som ändå var hyfsat plogad.

Så hästen... han fick vila idag.


Hemma (typ) igen

Tilbaka i Kramfors. Det positiva är att jag får pussa på min häst igen. Det negativa är att min familj och vänner inte bor här... men men så kan det vara.

Veckan som gick var iaf toppen och jag känner att jag har en massa energi och idéer att spendera på jobbet. Stackars mina elever som måste vara med på alla mina påhitt. Men de gör de bra.

Skrittade ut idag. Kunde inte göra så mycket annat eftersom det är kallt, mörkt och hårt ute. Herregud vad jag längtar tills det är snö och att få låta Erikan gå lös i en galopp uppför någon av de miljoner backar som finns här kring nejderna. Hittade faktiskt en rätt fin väg när jag var ute ikväll. Den gick från en legda rätt upp i skogen med hyfsat underlag. Tyvärr så var det becksvart och trots min pannlampa så fegade jag när vi ridit en bit upp i skogen för jag inte hade en aning om vart vi skulle hamna. Men så fort det blir ljust så ska det utforskas!

Annars har jag efter lite rådfrågande av vänner, beslutat mig för att låta honom få en "viloperiod" nu i november. Underlaget suger och det känns helt meningslöst att dra in honom en gång i veckan och rida ordentligt och sen skritta resten. Så nu får han gå dank tills det kommer snö (hoppas den kommer fort) och bara skritta under denna period.
Tänk om man hade ett eget ridhus!


Det ska vá såhär!

Skönt med lov!

Jag har inte sett min häst sedan jag lämnade kramfors i fredags men har fått en rapport om att han hitills mår bra! Jag själv har spenderat första delen av veckan i Umeå på idrottslärarkurs må-onsdag. Riktigt givande. Så det är kul.
Nu har jag dock styrt kosan mot Skellefteå för att ta det lugnt medans den kära sambon åker till sthlm och leker med grabbarna. Hoppas han återvänder i ett stycke :) Själv ska jag gå på morfars konstutställning på Nordanå, umgås med in kära hund samt försöka hälsa på en eller annan exsambo som numera är husägare!


Nöjd erik efter vinsten i Skellefteå


RSS 2.0