Innan upptäckten av beneländet...



Världens sämsta omhoppning i 1.25. Så går det om man är rädd för trippeln.

Eländes elände men ändå så gick det bra

Det har varit tyst här efter tävlingen för att det blev en riktig skithelg. Erik skadade sig och jag skadade taket på transporten. Det är första gången han skadat sig i vid senan och jag hann bli riktigt rädd och tänka attdet nog var lite kört. Men efter ett ultraljud idag så kan jag äntligen pusta ut. Det finns ingen blödning! Så vi får helt enkelt ta nya tag. Ska skritta honom veckan ut och sen köra på som vanligt. Men tyvärr så blir det inga nationella. Eftersom jag inte red något alls v 10 utan han bara skrittades pga underlaget och så lite hackig ridning inför sundsvall och sen vila och skritt en vecka till så känns det inte bra att åka och rida en tredagars nationell tävling. Så vi får helt enkelt vänta tills nästa. Det finns värre saker.

Bilder på de rundor som jag hann göra och taket på transporten kommer när jag hinner.

Tävling imorgon!

Då blir det tre dagar i Sundsvall och boende på hotell med kära sambon! Kul att det är så många umebor som ska dit. Det var väldigt trevlig förra gången så jag känner mig riktigt peppad på både tävling och lite halvsemester. Eftersom jag bara rider en klass lör och sön så är det ju rätt lugnt schema.
På återseende!

Nattridning, kvällsarbete och ett klipp

Sena kvällar gör att jag inte riktigt orkar sätta mig vid datorn och skriva. Jag har dragit in Erik till ridhuset och trimmat inför tävlingen måndag och tisdag. Hade även tänkt göra det idag men ett 12h arbetspass gjorde att orken tröt och jag bestämde mig istället för att göra bort klippningen av resten av hästen. (han klipptes ju bra till hälften förra gången)

Det började dåligt med en häst som nog hört att jag provkört klippmaskeinen i stallet och bestämt dig för att inte komma in. Med flygande man och svansen i vädret så galopperade han frustande runt i hagen och gjorde flera ganska imponerande hopp i djupsnön, allt för att undkomma mig... Tillslut lyckades jag på äkta cowboymanér mota in honom iett hörn och kasta mig till grimman. Det var länge sen vi lekte den här leken och jag hoppas verkligen att det inte blir en vana.

Efter ett tips(?) av en kär vän så provade jag denna gången också att klippa halva benen. (Hela benen är för mycket jobb). Det såg inte klokt ut. Ringde i panik och fick tipset att fixa det genom att klippa knäet och hasen också. Till min stora lättnad ser det lite mer normalt ut även om det inte blev helt bra (blir kanske inte det vid 22tiden på kvällen). Det underlättade också att jag hade mammas hundtrimmer som har ställbar längd vilket gjorde att det gick att jämna ut kanterna så att det "flöt ihop" lite bättre.


Det syns dåligt men "tops"benen är borta!


Tagga Tävling!

Såhär ser min planering ut för denna vår:

5/3 Sundsvall Rk- klart

18-20/3 Sundsvall FRK

1-3/4 Umeå nat

ev 17/4 Timrå

13-15/5 Skellefteå RK

20-22/5 Umeå

ev. 4-5/6 Kramfors

ev. 11-13/6 Vännäs

Vi får se hur hästen känns och hur min ekonomi håller för trycket :)
Målet är iaf att jag ska våga rida en 1.30 igen utan att få en hjärtattack av höjdrädsla.

Sportlov del 2

Det är så härligt att vara ledig!


Utgångsläge: Kåge småbåtshamn



 
Jag hade bytt ut mina fina fischer skate mot mammas vallningsfria Peltonen... Så fredde kunde låna mina och få äran att inte behöva jobba så hårt :)



 
Fika på Bastuholmen



 

Kvällen avslutades sedan mycket trevlig hemma hos Erica och Robin. Dino hade en hård kväll med en tuff valp som tyckte att han var en gammal och sur hund som inte kunde offra sig att leka en stund. Så tillslut vid midnatt gav han upp och studsade runt lite med henne på golvet. Sen sov han hårt tills han blev uttvingad på morgonkvisten :)

Sportlov!

En dag på havet med utgångsläge Bovikenbadet.


Zorro var skeptisk och ville in i bilen igen...





 





 



och som avslutning:



Debut.. check

Då var det gjort, debuten för i år. Dessutom var det verkligen en debut i ordets rätta bemärkelse. Erik har för första gången stått uppstallad i transporten! Det gick faktiskt över förväntan även om vi inte vågade lämna den utan tillsyn eller att han inte stod längre stunder än 40 minuter i stöten. Men för en häst som man fått hoppa in i bilen och köra iväg direkt man lastat förut så tycker jag att det är bra gjort!

Summering av klasserna då:

1.10 kändes helt värdelöst. Hästen var inte taggad utan lite seg och lite hostig. Det var varmt i ridhuset och man fick bara gå in när det var 6 innan. All övrig framridning fick man göra på bilvägen ute. Banan var väldigt lätt utan en enda svårighet och jag tror att det gjorde mig ofokuserad. Istället för att rida på nästa hinder satt jag och analyserade alla fel jag gjort och hips vips red jag helt fel väg. Försökte rädda situationen men red på fel hinder och fick lägga en volt... Inte så bra gjort.




Det kändes inte alls bra inför 1.20. Jag tänkte att han var för trött efter att ha åkt transport och inte fått någon uppstallning. Det blåste även extremt mycket vilket gjorde ditfärden lite vinglig och jag kan tänka mig att han inte kunde slappna av så mycket.  Men har man väl ålt dit får man väl bita ihop och tur var väl det för han hade laddat batterierna till nästa klass och jag var mycket mer motiverad! Han kändes riktigt pigg och jag fick så mycket bättre känsla. Det var en A:0a och därför fick han gå på i ett högre tempo och det tyckte han om!



Så det blev en 2:a plac och 0 fel. Så vi åkte hem nöjda och glada iaf. Det var skönt att känna att han hade gott om energi även fast han gick 2 klasser och hade åkt transport. Annars har han ju ibland inte orkat det när han rest samma dag. Men jag tror han är mer van att åka nu när vi åker så mycket till träningen.

Jeanette ska ha ett stort tack för hjälpen för utan henne hade det aldrig funkat att åka iväg utan att ha daguppstallning! Nu känner jag peppen inför resten av säsongen och jag hoppas att det kanske blir någon 1.30 trots allt. Jag måste bara peppa mig själv lite :)


dan före dan!

Imorgon bär det äntligen av mot Sundsvall och tävlingsdebuten!
1.10 och 1.20 är klasserna och så hoppas jag att hostan inte ställer till det för oss. Det tråkiga med denna tävling är att det inte finns daguppstallning pga skitreglerna. Så det kommer att bli en hel del promenerande. Jeanette följer med och förhoppningsvis kan hon filma så det finns lite bildbevis. Efter tävlingen blir det att lämna av hästen i Kramfors och sedan brumma raka spåret till Umeå... för då är det SPORTLOV!


Oj oj oj...

Tog ut min friskvårdstimme igår och begav mig mot Latberget för första gången detta år. Latberget är skidspåret där förra samboMalin näåstan tog livet av mig eftersom 5km spåret  fruktansvärt mycket uppför. Men solen sken och jag hade hört att det skulle finnas ett dagspår på toppen som var bättre. Så jag tänkte att jag åker upp till det spåret och sen tar en tur där. Parkerade alltså på samma ställe och påbörjade första km klättring upp.. vid 2 km övergick det från klättring till uppför och så fortsatte det... Jag var så himla lurad! ca 7 km rakt upp sammanlagt på ett pissföre som sög fast under skidorna och gjorde att jag knappt gled utför. Spåret var 11 km och ca 7 upp 1 rakt fram och resten ner. Det brännde i skinkorna efter all skejt och klättring. Så inför ridhuspasset var benen rätt möra.

Åkte sedan till ridhuset med Perik. Hoppade en övning som erica hade fått göra på sin kurs för Sylve och Peter med cavaletti och räcke med två galoppsprång emellan och tränade på att hålla jämn galopp och hyfsad form.

           

Tyvärr så har det blivit ett stort väderomslag, senaste natten var det typ 6 plus och det märktes på erik han hostade ordenligt i början och sen småhostade han nästan hela passet. Jag fick göra många skrittpauser. Försökte rida bort det och i slutet hostade han inte alls. Men det blir lite spännande att se hur han är på lördag då vi tävlingsdebuterar för i år. De får sova med öppna stalldörrar tills vidare.

När jag körde hem och skulle svänga in till våra hus kring 23.15 snåret blev jag lite förvånad då jag mötte dessa...

         

Sol och fint väder!

I går blev det en spontan "halvlångritt". Jag och stallägar-Sofia drog iväg och upptäckte rätt bra underlag som man kunde rida långt på. Solen sken och det var hur härligt som helst.

Jag älskar de här vårvinterdagarna då det är minus på natten och sol och plus på dagarna! Det blir nästan inte bättre än så :) Därför blev det också lite längre än jag hade tänkt med tanke på att han gick rätt hårt i helgen. Det blev en hel del galopp och det var både backar och snöiga vägar. Men jag tror att både Nina och Erik uppskattade att få dra på lite i galoppen... mattarna gjorde det iaf :)


På hemväg och minusgraderna har börjat krypa fram...

Annar blir min plan nog att han får gå i ridhuset imorgon och ut på torsdag och vila fre för att sedan tävla lör. Fre blir vila så att jag kan packa allt och städa- eftersom jag sen åker hem på sportlov till skellefteå och umeå!


RSS 2.0