Karin filmar 1.20 A:0



Länge sedan...

Det var ett bra tag sedan jag skrev något på bloggen men det har väl att göra med att tiden inte riktigt har räckt till. Det har avverkats två tävlingar, en i Umeå och en i Vännäs.

Vännäs 8-9/5

Startade 1.10 och 1.20 lördagen och 1.15 söndag. Vi vann 1.10:n på lördagen och han var superfin. Däremot så var energin slut till 1.20:n då banorna var rätt långa (första utetävlingen). det ville sig inte alls och vi hade 8 fel på hinder plus att jag la en volt. Men där kan man nog bara skylla på att vi inte tränar så mycket nu för tiden. På söndagen hade han återhämtat sig och vi hoppade hem en 4:e plac. Återigen var han rikigt fin i grunden och han svarade jättebra i omhoppningen. Så överlag var jag väldigt nöjd med helgen även om det blev en miss i 1.20.

Nu i helgen var det hemmatävlingar på hippo och vis av erfarenhet så hoppade vi bara en klass om dagen. Började med en A:0a på lördagen då han var riktigt, riktigt fin och verkligen tog i och även räddade mig ordentligt när jag missbedömde avståndet in i en kombination. Vi red runt på 0 fel och tiden räckte till en 3:e plac. På söndagen så skulle han gå 1.20 igen men då hittade vi inte riktigt rytmen. Vi kom aldrig igång och det var ryckigt hela banan runt. Han kändes lite tassig och tog inte tag i hinderna, vi slutade på 4 fel. Det visade sig sedan att hovslagaren som var ut för 1,5 veckor sedan inte verkat hovarna utan barat sömmat om så hovarna "höll" inte riktigt för 2 dagars hoppning. På söndagen efter klassen hade det spruckigt ordentligt och båda framskorna var snetrampade. Så vi får se om det blir bättre med verkning.

Nästa helg ska Malin tävla lokal dressyr på SURF. Så då ska jag bara följa med och vara chaufför och  hästskötare. Men det kommer att bli superjobbigt och nervöst! Hoppas han inte skämmer ut sig...


Bildkavalkad majtävlingarna 21-23!



















 

 

 


RSS 2.0