Gott nytt år!!

Nu hoppas jag att det nya året blir något alldeles extra när vi lämnar det nya milleniets första decennium. Började morgonen med att dra en riktigt bail på isen vid bilen när jag skulle ut och göra Elle sällskap i stallet. Bättre sluta året så än börja det nya med en...

Erik skötte sig ganksa bra på dressyrlektionen igår, jag hade väl ungefär samma betyg. Vi fick pikar på såna där små fulingar som smyger sig in när man har ridit för mycket själv utan någon som skriker på en. Kort och gott, när man blir lat :) Men Han kändes mjuk och fin innan vi avslutade så det finns ju hopp! och jag överlevde ett pass i dressyrläder. Idag blev det en skogstur upp till I20 igen. Vi hittade en väg med riktigt mycket djupsnö, men det tyckte Busen inte var lika roligt som erik tyckte att det var. Fattar inte var han får all energi ifrån?

Nu är det snart dags att åka till stallet igen för att ta in djuren och sedan ska här sminkas och piffas för kvällens drama. Synd bara att Dino missar det eftersom det för en gångs skull verkar bli barnfritt så han inte hade behövt ha någon som drog honom i svansen... Det är tomt när man är van att han hund att helt plötsligt vara utan. Speciellt när man inte vet när han kan komma hem igen.



Dino i "pose"

Men det är ju tur att jag har kvar ett djur här iaf. Vi får väl se hur det kommer att gå när jag flyttar. Det närmar sig med stormsteg... spännande...


Ute och busat!

Har vi varit idag! Det blev en kortare tur med sällskap av Elle och Busen och Fei och Valli. Busen är på igångsättning och därför skulle vi ta det lite lugnt. Kanske lättare sagt än gjort när man har två hästar som gillar att retas med varandra lika mycket som två småsyskon. Jag hade satt på gramanen eftersom jag gjorde illa axeln i söndags (häst som stegrade sig när jag höll i den) och Erkan var rätt, tja, pigg igår. Det var ett klokt beslut eftersom ena galoppsträckan blev en kamp för att hålla honom tillbaka när han ville rusa efter Busen som satt iväg med en väldans fart eftersom Valli inte skulle bli efter. Många byten fick han till iaf. Jag vet inte vad som har hänt men han är så himla pigg just nu! Även glad och gnäggar åt diverse saker. Snön verkar göra honom lika positiv som den gör mig :)

Imorgon blir det dock allvar för då ska vi rida dressyrlektion på riktigt! Så det är bara att damma av grejorna för det var ett bra tag sen. Jag återkommer om resultatet...

 
två till som gillar att busa- Bella och Dino


Imorgon ska jag också fixa det sista med min nyårskostym á 70-talsdisco. Det blir något det, även om det inte blir en sjuksköterskeuniform (det är en annan historia, tack Maria!)


Äntligen Umeå!

Imorse minskade äntligen snöandet och jag kunde ta mig från staaan. Så äntligen kunde jag ta mig hem till häst och sambo :) Tyvärr så var jag tvungen att lämna Dino kvar eftersom vi ska resa till stockholm nästa vecka och jag efter det åker mot Kramfors. Så det känns tomt nu att inte ha en svart boll hopkurad mot tvättkorgen...

Erftersom jag blev kvar i skell en extra dag så fick Erik två vilodagar. Det gjorde att jag idag red på en lätt pigg häst. Inte för att han gör speciellt mycket, men han är väldigt ofokuserad och spänd. Dock gjorde snödjupet att han fick koncentrera sig på sina fötter ett tag iaf.



Men det var kul! Avslutade i manegen för att jag ville han honom lite mindre spänd, men jag hann ångra det några gånger eftersom det tog ca 30 minuter. Så det blev ett riktigt långpass.


Detta var exempelvis väldigt farligt... det låg SNÖ på hindret.

Jag vill iaf tacka Vera och Elle som ställt upp så att jag kunnat fira jul med familjen. TACK!



Såhär såg det ut igår... då hade vi ändå skottat på lör kväll.


Dino i snö





Insnöad!

Det vill inte sluta snöa! Jag älskar snö men nu när jag vill ta mig hem till Umeå vore det bra om det kunde vara uppehåll så länge så att det iaf gick att se något annat än en vit vägg när man kör bil! Det är helt sjukt vilka mängder snö som kommit. Var ute och red idag med ett gäng från min gamla ridskolegrupp (riktigt roligt) och när vi skulle hämta hästarna i hagen badade man i MIDJEDJUP puder... det är sjukt...

Men nu saknar jag Erik och längtar hem. Så sluta snöa!

Vår allra första 1.20



2008-04-05 på nationella i Umeå :)

Gävle april 09

Anna och Erik. 1.30 bed A:0 Gävle RS 2009-04-18 from Erica S on Vimeo.

 Äntligen hittade jag rätt knapp!


Om det funkar...


Anna & Erik tävling Sundsvall from Anna N on Vimeo.


God Jul!





Internetlös...

Så handikappad man blir utan tillgång till internet. I måndags styrde jag kosan mot hemstaden (den ursprungliga) och där visade det sig att internet inte fungerade. Vips var man avskuren från omvärlden på ett effektivt sätt. Det är sjukt vad beroende man är...

Nu har det i övrigt äntligen ramlat ner lite snö! Mer i Skellefteå dock än i Umeå. Men snön räckte i alla fall för att jag skulle kunna ta mig två rejäla skogsturer i helgen med snön yrandes runt hovarna på erik. Det är så himla skönt! Efter en härlig tur går man runt resten av dagen med ett fånligt flin på läpparna. I måndags innan jag åkte passade jag på att få sällskap av Elle och Busen. Vi red upp till I20 och sökte efter oplogade vägar. (Rätt sjukt att det var plogat på ringleden mitt iskogen men inte nere i Tjälamark by). Men vi hittade iaf en lång härlig raka med lite djupare snö som vi kunde galoppera igenom. Så förhoppningsvis klarar jag mig denna vecka utan hästen. Förhoppningsvis så är också erik en dröm att rida när jag kommer hem för han har åkt på träningsläger med Elles snälla syster Veronica som lovat att vakta hårmonstret dessa dagar.

Innan jag for hann jag dock släppa honom i paddocken och fota lite i snön. Men tyvärr så ser man mest snöflingor eftersom det snöade en aning för mycket för att min lins skulle palla trycket.



Erik i snön!




Pigg häst!

Undrar om det är kylan som gör det? Den lilla lurviga springer, hoppar och skyggar som aldrig förr. Idag fick han sig dock en ordentlig rastning. Först tömkörde jag som uppvärmning. Sen red vi ericas öving med oxrar och bommar + att vi lade till en travserie på ena änden. Så att de skulle få lite mer att klura på.
Men han var faktisk riktigt fin. Riktigt avslappnad. tror att han får komma upp bra med ryggen när man tömkör honom som uppvärmning.  Han var iaf fin. Tills jag plockade ihop honom i formen och då tappade jag lite av flytet, men jag är ändå nöjd!

Sedan skrittade jag, Elle, Bus, Bella och Dino ut på en skogspromenad. Välmotionernade!

malin och erik!

http://www.vimeo.com/8221950



Äntligen snö!!!

Underbara vita värld! Var ute 1.5 timmar i skogen idag och myste. Det är fortfarande lite för lite snö för att underlaget ska vara bra, men erik var så glad och pigg att jag fuskade lite och tog en galopp där underlaget var jämt. Att döma av farten på hästen tyckte nog han att det var lika kul som jag :)

Snömonster... men glada sådana.

Påminner alla om att önska en låt på musikhjälpen på p3 i veckan.
Ha det bra!


lite mer minnen

Här är sista hindret i en omhoppning och det var inte jag som bestämde längre :)

Det var en linje och det var även på den tiden då erik stack på hinder...



men jag var glad ändå. 0 fel, kan det vara 90 cm eller 1 m?


markarbete ja...

I fredags var det dags för Malin att rida lektion med Erik och det var markarbete som stod på schemat. Både travbommar och galoppstuds på volt - Eriks värsta övningar. Han tycker att det är jobbigt och tråkigt och alldeles för låga hinder för att han ska orka engagera sig. Sedan vill han ju helst inte böja på kroppen, om han måste får gärna yterbogen sticka ut. Resultatet då är ju då att det blir vissa svårtheter att pricka bommarna som ligger på voltspåret. Vilket var vad som hände då min icke väluppfostrade häst bestämde sig för att ta den lätta vägen ut... Matte fick skämmas då Erik seglade snyggt förbi den sista studsen istället för att hoppa den. Men det är tur att Malin inte ger sig och efter lite envishet löste sig problemet. Dock fick jag blodad tand och bestämde mig för att ta tag i problemet ordentligt. Så dagen efter så byggde mina snälla kamrater upp lite övningar (jag försov mig och hann inte vara med och bygga) men jag tillförde iaf tre galoppbommar på volt som skulle nötas in till perfektion. Ja... den tanken hann inte mer än tänkas innan Erik seglade förbi bommarna utan att lyfta på fötterna alls. Men med lite back-up från kamraterna fick vi faktiskt lite fason på honom så att det gick ganska bra på slutet. Denna övning ska hädanefter nötas varje vecka!



Hittade en cd med gamla bilder från vår andra tävling efter jag köpt honom.  Detta är alldeles efter det bästa bete jag haft honom på. För att komma till ridvägarna var vi tvugna att varje dag klättra upp för en brant backe. Han var så himla fin i kroppen efter sommaren!


Ensam hemma

Sambon har styrt sin kosa söderut för att eventuellt investera i en ny bil. Så jag, hunden och hästen får sysselsätta oss så gott vi kan. Dino fick börja dagen med en riktig långpromenad. Vilket var tur eftersom han tvingades vara i stallet hela dagen sen eftersom erik skulle skos. Det är inte hans favvosysselsättning när det är tomt på folk. Är det däremot mångawww.nylui människor där som kan ömka med honom och klappa den "stackars" hunden så går det så mycket lättare. Men han tycker iaf att det är kul att var ute och rida. tyvärr är det så dåligt underlag nu att vi knappt kan göra ens det :(

Katten Johnny som förr bodde hos grannen men numera bara kommer på besök och brukar sitta utanför vår dörr och vänta på oss. Dino tycker att han är lite jobbig eftersom han kräver uppmärksamhet.
Imorgon tror jag vi tar en till långpromenad och går ut till hippo och tittar så att den andre sköter sig på Malins lektion.

 


Nytt jobb, ny ort och tja...

Jaha... Då var man inte längre arbetslös. Det är ju glädjande, äntligen! Tyvärr så ligger även detta jobb på annan ort, rätt långt bort dessutom. Så det kommer att innebära veckopendling måndag till fredag. Så för hästlivet blir det inte riktigt som jag planerat. Ridning 3 dagar i veckan är ju liksom inte att ha en egen häst...

Det är dock inte så mycket att välja på för jag vill ju fortfarande äga hästen och han kostar en massa, massa pengar varje månad. Så det är bara att pallra sig iväg till nyjobbet det. Själva jobbet blir nog roligt, det är jag rätt övertygad om. Men jag är just nu inte så sugen på att flytta ner nu när erik trivs så bra i sitt stall och jag med!

I övrigt har Erik fått gå på decembervila - vilket iof inte är vila i ordets rätta bemärkelse eftersom han faktiskt stod rätt länge i somras då han hade problem med benet. Så han har vilat klart för i år tycker jag. Han blir bara stel. Men däremot blir det lite lättare ridning, mycket skogsturer och nästan ingen hoppning nu fram till jul. Men han ska hoppa på fredag, med Malin på hennes skollektion. Så då får fröken hålla i hatten :)



Erik för ca 2,5 år sedan tror jag




Julshowen!

Allt gick bra och alla hästar skötte sig utmärkt! Lite nervöst, speciellt när Erkan inte alls uppförde sig som sina närmare 14 år utan hoppade och skyggade för minsta lilla julpynt. Inte helt lyckat när man försöker få koncentration nog att kunna ex släppa tygeln med en hand för att vinka till ungarna på läktaren. Men iaf. så var han på bästa showhumör och struntade glatt i alla mina försök att styra eller bromsa. Detta även fast jag gjort ett extra hål i nosgrimman och spännt den alldeles för hårt. Insåg när vi för tredje gången var nära att klippa en funktionär att jag var tvungen att försöka få honom lite lugnare. . Lättare sagt än gjort när publiken är helt med på noterna och klappar händerna och musiken dånar för fullt. Tur då att vi bara skulle rida rakt fram när vi hoppade, för det klarade han galant!
Vi hoppade som sagt 6 bars med 4 hinder och det första låg på 1m och i slutet låg det sista på 1.60. Det är det högsta jaag har hoppat med lurvas hitills. När höjden kom upp på 1.50 så fick han fokusera lite och på 1.60 kändes det att han hoppade och inte bara lyfte. Men annars så är han så mjuk och smidig att sitta på! Det är helt otroligt. Erik som snubblar över travbommar ... Izza fotade kalaset och Maria filmade så jag hoppas att jag kan få tag i material att lägga ut sedan. Så ska vi få se kanske världens snyggaste Mowgli och Baloo... not.


Ytterligare en länk

http://www.vimeo.com/8002977

Detta är inte heller så dåligt! Får börja öva med erik och såklart köpa en sån där liten söt sak!



Imorgon...

Då gäller det att lyfta på tassarna så att vi inte skämmer ut oss i höjdhoppningen. På genrepet idag så hoppade vi inga höjder utan lät dem bara gå in och titta lite på omgivningen. Vilket behövdes då jag knappt såg över Eriks uppsträckta huvud och öron. Lite spänd kanske.... Det blir så dålig styrning. Inte som killen vi såg i Globen, hans polare litade minsann på att den hästen lyfte på benen.

http://www.vimeo.com/7996095

Flyt!

I tisdags tog jag med mig mitt bästa självförtroende ut till stallet och bestämde mig för att pröva samma övningar som de gjort på globenclinicen. Så hästen sadlades, tränsades och fixades iordning för pass och skrittades fram länge för optimal framgång. Vet inte vad det var, om han hade energi från att ha vilat dagen innan men han var pigg och framme utan att vara flamsig. han var visserligen rätt spänd när vi värmde upp men slappnade av mer och mer. Passet avslutades från vår bästa sida och matte sittandes på hästen strålandes som en sol!

Jag och Erik ska vara med och hoppa höjdhoppning i 6-bars (eller 4 om man ska vara petig) nu på söndag i URFUS julshow. Det blir serie med successiv höjning. Så igår var det träningsdags.
Erik inför träning...

Det kändes riktigt bra att hoppa måste jag säga. Skönt, med tanke på den lite småpirriga känslan som funnits med tanke på att jag är rätt höjdrädd... Men herrn har inga större svårigheter förutom att de lägre hindren inte är lika noga att hoppa över snyggt och felfritt. Men nu är jag riktigt taggad inför söndagen och det ska bli spännande att se vem som kammar hem det hela! För det är då det dags att snöra på sig kostymen och fira in julen på ett traditionsenligt sätt med vad vi från skell brukar kalla för Luciashow. Men nu i storstaan omnämnd som Julshow.




tillbaka med nya krafter!

Så var man hemma igen och hästen står kvar med alla fyra benen och han har även behandlat Malin bra. Det är så roligt att få se så duktiga ryttare och det fyller mig alltid med inspiration och jag blir ruskigt ridsugen när jag ser på världsklassekipage. Så med det i bagaget så landade jag igår på flygplatsen och setg av planet i... ösregn. Hurra... Lusten sjönk lite grann, men jaja... nya tag. Drog på mnig stallkläderna och upptäkte när jag steg ur bilen på stallplanen att det minsann varit kallt i helgen. Det var fruset i backen och nu forsade det floder av vatten i små bäckar. Dessutom lyckades jag misstajma ridhustiderna så allt var upptaget. Då försvann min ridlust helt. Det blev en promenad med häst och hund i ösregn istället. Suck....

RSS 2.0