Globen nästa!

Dock inte för den fyrbente, som får nöja sig med att stanna hemma i stallet med Malin. Det blir matte som får tre dagar i den kungliga huvudstaden! Ska bli riktigt trevligt att åka bort.

Igår var det dags att börja finslipa inför julshowsnummret. Det kommer att bli intressant... Får se hur han reagerar på all musik,allt pynt och allt folk. Som sagt, det kan bli intressant... Det gick hyfsat bra igår även om vi inte höjde upp så mycket. Inte ansträngde han ihjäl sig men han lyfte ganska snällt på fossingarna.

Annars är det väl mest skogsturer som varit på tapeten.



Den här bilden är dock tagen för två veckor sedan vilket nästan var den senaste gången solen lyckades tränga sig igenom molnen. För övrigt den första bilden som får vara kvar i färg.

Nä nu längar vi efter snö!


Suck...

Regn, regn och åter regn... Inte ens Dino ville ut och promenera imorse fast än jag steg upp extra tidigt för honom så att han verkligen skulle få en riktig promenadf ifall jag skulle bli utringd. Vilket jag inte har blivit eftersom jag lyckats spilla te över min mobil så att den måste ligga på tork. Sen får vi se om den startar.... Som plus på det så rinner nu snoret ymmnigt ur näsan också. Känner verkligen att min kropp anstränger sig för att prestera max nu!

Ikväll ska iaf hästen klippas och jag slipper göra det. Så det känns som ljusglimten i höstmörkret. Jag har bytt med snälla haggängskompis Elle så att jag istället masserar hennes Bus. Mycket bättre enligt mig.


Sjuk igen!

Vaknade vid 4 inatt och hade rejält ont i halsen. Somnade om och vaknade till telefonen och Rebecka som började fråga om jag ville jobba. Frågan fick dock inget slut eftersom jag bara kunde kraxa till svar så tyckte hon  att det var bättre om jag gick och la mig igen. Detta duger inte! Vi åker ju snart till Globen och då vill jag vara frisk!
Förbannat... Blir en tidig kväll och en förhoppning om en ny härlig dag imorgon.

Erik Berggrenträning i Vännäs 21/11-09



Elle och Fabrino

.


.



Maria och Dollan i full action!

Träningsvärk för en av oss iaf...

Imorse blev det uppenbart att en av tre i alla fall drabbats av träningsvärk efter gårdagens uteritt. Hunden var inte allt för pigg på morgonpromenaden. Inte heller så konstigt med tanke på att han fick springa på rätt friskt igår. Så stackars Dino lämnades i husses ömma vård för dagen och jag begav mig ensam till stallet.

Eftersom det bara frusit på lite inatt så passade jag och min "haggängskompis" på att rida ut. Solen lyste kanske inte men det var inte mulet och luften var frisk och klar. Så vi blev borta i två timmar och kom tillbaka fräscha och glada. Hade tänkt mocka hagen men övertalades (var nog inte så svårt...) att ta en fika iställt i cafeterian sittandes och titta på hoppkursen. Mycket trevlig dag!

om jag var rik...

...skulle jag varit med på Erik Berggrenträningen i helgen. Men nu är jag inte det så jag fick stå på sidan av och sukta istället. Så kan det vara. Vad är en bal på slottet?? Det såg i alla fall väldigt roligt ut.

Istället tog jag mitt håriga monster och begav mig ut i skogen i sällskap av Rebecka och Kanan samt Dino på släp. Vilket också var mycket trevligt efter som vi idag skådadet något mycket sällsynt, nämligen solen! Åh vad jag har längtat efter sol! Det var så skönt att rida runt i skogen och ha solen i sikte (kunde inte ha den i ansiktet eftersom den hade börjat gå ner, klockan var faktiskt halv 2...).  Skönt att få galoppera av sig lite innan marken förhoppningsvis fryser på igen.

Hoppträning för Eva

Igår hoppade vi vår första träning för tränare på länge. Jag passade såklart på att vara sjuk. Fick vara hemma hela dagen med halsont och feber men kände mig ändå lite bättre på kvällen och släpade mig iväg. Det hjälpte dock inte till att han var seg som en ridskoleponny. Vi skulle jobba med lydnadsövningar över bommar och låga hinder och det tycker min häst är lika roligt som jag tycker det är att gå till tandläkaren. Han är dessutom väldigt långhårig igen (har inte lyckats få till en klippning) så det blir förmodligen extra jobbigt när det blir varmt. Han kände säkert ocksdå att jag inte orkade själv heller. Så tja vi segade runt. Blev lite bättre sen när vi fick börja hoppa mer men nja... jag är inte riktigt nöjd.

Har tillsammans med en tjej till fått ansvar för hoppningens julshowsnr. Det kommer att blir tävling och vi kommer att vara utklädda. Temat är jul-Disney. Så om någon har förslag på vad man kan klä ut sig till så mottages det tacksamt. Har funderat på djunelboken då Erik i sin päls just nu ser ut lite som Baloo...

Nedan kommer lite kort från i somras som snälla Emma Larsson har tagit som jag publicerar i brist på annat. Nu när regnet öser ner så är det inte riktigt så roligt fotoväder. Suck... jag väntar på snön....

Vännäs aug 09


Umeå aug 09


Bara det inte är Bacon...

Har börjat känna mig hängig. Ont i halsen och ont i huvudet. Jobbade på dagen och så blev det en sen stallvisit med tömkörning. Han var rätt fin , speciellt i ena varvet. Avslutade med att öva på vår spanska skritt. Den är rätt bra nu men när vi kör uppsuttet så fattar han inte riktigt lika bra. Vi får helt enkelt öva lite mer. Imorgon får vi förhoppningsvis hoppa in som reserver på Evaträningen om inte hon eller jag är sjuk. Har inte lust att duka under nu. För nu är det bara 2 v kvar tills vi åker till sthlm och Globen!


Tidig morgonhoppning!

Lite jobbigt var det att kravla sig upp kvart i 6 i morse för att sedan masa sig ut till stallet. Erik var inte heller han så värst pigg utan lufsade mest runt i början av passet. Men han verkade iaf lite positiv att det stod hinder i manegen så att han skulle ha lite roligare än igår då han tvingades nöta dressyr. Vi var flera som skulle hoppa och vi byggde upp samma övning som de ridit på senaste Kerstinträningen. Flera serier ihopslagna till en bana. Superbra träning för mig och Erik! Han var så illa tvungen att vakna för det hände något hela tiden. Först var han inte riktigt framme i handen men i slutet så var han riktigt fin på hinder. Han tycker dock att det är lite jobbigt att måsta sätta sig och jobba ihop sig när man ska hoppa. Helst vill han ta allt på fart!

trimma både det ena och andra...

Idag jobbade vi lite med dressyren. Han som var så fin i onsdags var nu helt plötsligt jättespänd och tittig! När ens snart 14-åriga häst hoppar två meter åt sidan för att det är en fläck på väggen eller för att de måste gå förbi dörren (som de passerar varje varv, varje pass) så blir man rätt less. Det gick så långt att jag fick sakta av och räkna till 10. Sedan släppte det och vi avslutade helt överrens. Som tur var. Riktigt lyhörd och fin. Imorgon ska vi upp tidigt som attan och hoppa innan helgens kurser lägger beslag på ridhuset. Det är bara att hoppas att han är med på noterna.

Något annat som jag lagt märket till är att det börjar vara dags att ta fram klippmaskinen igen... Inte allt för kul eftersom vi inte riktigt brukar vara överrens då. Erik är inte alls förtjust i att stå still medan jag klipper honom. Vissa partier fungerar riktigt bra men virveln och närmast huvudet är riktigt jobbigt. En pärs både för mitt och hans tålamod. Han är så himla överkänslig. Är det någon som har något bra tips på hur man får dem att tycka om att bli klippt???

Finhästen!

Igår kväll så passade jag på att trimma lite över en markarbetsövning som hoppgrupperna innan använt sig av. Och direkt när jag satt upp och tog tyglarna var han riktigt fin. Hoppningen dan innan gav iaf resultat i att han blev genomjobbad! Han var helt enkelt superfin och lydig. Det är sådana gånger som man lever för, när allt bara går som det ska!. Övningen var enkel. Två cavaletti på mellersta blocken. Vid var kortända i ridhuset på medellinjen och ca 10 m från C/A. Det ska vara rätt tajt. Sedan galopperade man över dessa och red på så man vände upp från väggen och var tvungen att vara mycket noga med hörnpasseringarna. Fungerade fint!

Idag var vi ute i skogen och det blev mest skritt pga det frusna underlaget. Nu hoppas jag att det kommer snö snart så vi kan rida up och galoppera ordentligt. Jag är less på att lalla runt!


Hoppträning i fullt ridhus

Det blev pga sjukdom en ledig tid igårkväll i ridhuset och det var perfekt för jag behövde verkligen hoppa. Det var ju dock inte bara jag som kom på iden att man kunde rida i ridhuset då utan vi var väl ca 10 st. Så det var lite knepigt att hoppa utan att ta för stor plats. Men det är tur att detta ändå är ett hoppvänligt stall där toleransen är hög för det gick iaf genomföra. Vi hoppade på övningen som ridskolan lämnat kvar, vilket var "timglaset".  Jag kände mig rätt ringrostig och erik var väldigt av/på och vi fick inte riktigt till det. Stundtals kändes det bra och de andra gångerna fick vi inget flyt alls...
Det är iof bra framhoppningsträning att rida när det är så mycket folk för man kan inte helt koncentrera sig på hindret utan måste hela tiden även ha kontroll på omgivningen så att man inte rider över någon stackare. Så är det ju på tävling också, plus att jag haft lite problem med det (även om jag tycker att det blivit bättre). 
Så vi ska hoppa på lördag igen och då hoppas jag att det lossnat lite. Han var väldigt fin att rida efteråt i dressyren. Kanske ska försöka värma upp längre? Får fundera.  


Slutvilat

Eftersom jag färdats mot hemtrakterna för att fira den gode fadern i helgen blev det vila för hästen. Idag var dock det sköna livet över och vi startade genom tömkörning 60 minuter. Det blev lite tempoväxlingar och lite samling och galopp på rakt spår (vilket är otroligt svårt på töm om man heter Erik...) rakt spår blir oftast sicksack eller så går han rakt, så rakt att han inte heller svänger vid hörnet. Jaja... trägen vinner, eller?

Imorgon så ska jag försöka få hoppa lite om det finns tid i manegen. Måste bara klura ut vad. Nu när säsongen är över och det är långt kvar till nästa tävling tycker jag att det är lite trixigt att komma på vad som bör prioriteras. Det blir lättare sen när han har haft sitt hoppupppehåll. Då ska han ju igång och sen toppas. Nu är det ju mer bara... ja det löser sig nog.  


Vinterskrud...


Färdigbroddat!

Igår kom den första snön! Äntligen! Tror nog inte att den kommer att ligga kvar för det var mer slask än fluff som singlade ner på backen. Efetrsom jag och sambon planerade en liten tripp hem till ina föräldrar så tog jag tjuren vid hornen och broddade den 4benta innan så att han inte skulle halka runt ifall kylan mot förmodan slår till ihelgen. Tog inte allt för lång tid denna gång, mycket tack vare att jag fick hjälp av Linda som höll hovar när min käke inte pallade att vridas nedåt mer. 1000 tack för det. Så nu har han iaf 4 brodd per sko och så får vi se hur länge de sitter denna gån. Jag hoppas bara att det faktiskt blir vinter nu så att han inte måste gå runt med dem i leran...

Passade också på att hoppa lite för första gången sen sundsvall. Byggde upp 3 räcken på sepentingbågar och tre studs. Han vär rätt seg (red ett ordentligt dressyrpass kvällen innan), och tyckte att det var rätt jobbigt att sätta sig och samla ihop sig. Vill ju gärna ha det lite bekvämt! Tyvärr så blev jag utkörd ur manegen efter 25 minuter då det skulle djupharvas. Lite synd då man byggt upp en massa hinder själv... men tänkte hoppa lite till så fort jag får tillfälle.

Husseridning...

Igår efter tandläkarbesöket så var det aktivitetsförbud för mig eftersom jag blivit drogad... så Sambon fick rycka ut och köra mig till stallet och sedan hjälpa till med sysslorna. Eftersom hunden ändå behövde motioneras så bestämde vi att han skulle rida Erik och jag skulle gå med hunden bredvid. Det gick riktigt bra även fast det var ett tag sedan han satt på hästryggen sist! Lite disskusioner blev det dock när hästen provade att promenera rakt in i väggen och därefter skrapade sambon mot den. Men sambon vann och sedan travade hästen snällt runt ridbanan. Nästa gång blir det avancemang och ett litet hinder. Så får vi se hur det går!

Lite bilder från SM

I väntan på bättre tider så kommer det lite arkivbilder från SMet här uppe i Umeå. På bilderna, Erica Sjösröm.


Lisel


Maggan


Datorelände....

Fläkten har kapitulerat i vår dator vilket gör att man bara kan sitta ca 10 minuter åt gången innan den slår av sig. Så nu har vi fått damma av sambons mycket gamla bärbara dator som tar 100 år på sig att hosta igång och inte klarar av nyare program... Så det är ju något att ta tag i. Det positiva är väl att det är plusggrader ute igen och ännu har jag inte behövt ställa mig och brodda. Imorgon ska jag dock opperera ut en visdomstand så vi får väl se om jag är i  fungerande skick efteråt...

RSS 2.0