Gott nytt år!!

Hästen är lämnad i mor och mosters trygga händer. Mig själv, sambon och hunden befinner oss i björkarnas stad för lite stillsamt nyårsfirande.

Hoppas på ett riktigt bra 2011!


SRK

och en manege. Så härligt! Men julen har faktiskt börjat mest med uteritter ändå. Julafton är väl ändå en typsik uterittsdag, särskilt nu när jag kunnat rida hem till mamma och pappa och hälsa på. Så det var exakt det vi gjorde. En liten barbackatur hem för att önska God Jul. Väldigt nostalgiskt. Det var en hel del jular som vi tillbringade i stallet...

på juldagen skulle jag ut och rida med min gamla tävlingsgrupp, dock gjorde omständigheter att det bara blev jag och Emma men vad gjorde det när man har trevligt sällskap. Det blev ett litet äventyr då jag bestämde att vi skulle försöka rida runt soptippen även fast jag visste att det var svårframkomligt... vilket var en liten underdrift.

Detta är en bild mamma tagit på hundarna innan det kom mer snö och då får ni tänka er hur höga ett par flattar är.


Detta är erik på väg ner för backen... Det gick inte att rida utan vi kröp.
För att fullända ridturen avslutades backen med att någon idiot hade skottat upp en snöhög mitt i vägen som inte gick att gå runt. Någon hade dessutom ställt sin bil bakom. När vi försökte lista ut hur vi skulleta oss över så började någon också att skjuta på banan. Vilket iof gjorde att vi tog oss över illa kvick. Det bestämde Erik. Vi bröt ingenting och vi trampade inte loss något - rätt otroligt för att vara min häst.

Igår så passade jag på att hoppa lite. När vi kom till manegen så var det redan folk som byggt lite övningar som vi fick haka på. Det passade oss rätt bra för det var lite lydnad och någon serie. Det började lite stelt men i slutet var jag riktigt nöjd. Då kändes han faktiskt rätt mjuk. Så nu blir det lite nötande i manegen så vi har något att utgå från när vi kommer hem igen.

 

Jullov!!!

Nu är skolan slut!! Jullov till januari!

Så har vi också lyckats ta oss ända till skellefteå med gammal bil och gammalt släp. Jag är faktiskt rätt imponerad. Vid Övik var det -28 en liten bit och då var det inte så kul, inte heller att köra tre varv i rondellen med mitt namn på hästfinkan var jättekul, men nödvändigt för att ta sig upp för backen. ( vem är idioten som bestämt att det ska vara ett trafikljus mitt i?)

Så nu är hästen installerad på SRK lätt förundrad över vart han hamnat. Det är så skönt att han är snäll att transportera. Det blev ett kort avbrott i Umeå för nya dojjor (tak kära Tore!) och lite mat men annars var det 35 mil som vi avverkade. Så nu ska jag börja bege mig iväg till stallet för att rida mitt andra inomhuspass sedan sista helgen i oktober... det ni!



Äntligen får man träffa sin hund igen!


Pigg men osammarbetsvillig

Nu har den fyrbenta aklimatiserat sig rätt bra. Så pass bra att han kaxar sig lite när vi är ute och rider och tycker att han är rätt stursk när han möter alla farliga soptunnor och snöskottare. Jojo... Sen har det pga mörkret och kylan blivit väldigt mycket uteritt och inte så mycket trimmning, vilket har börjat sätta sina spår. Försökte ilördags trimma lite på banan men med min förkylning hade jag inte mycket att sätta emot då han var seeg som sirap och tyckte att det var allmänt jättetråkigt att springa runt på banan. Så därför tvingade jag ut medryttaren istället på söndagen för att göra skitgörat och fick kommentaren " stel som en planka". Men nu är det ju nära tills vi ska åka på jullov och stå 2 v vid ridhuset. Då blir det andra bullar för herrn...

Idag passade jag på att styrketräna lite i djupsnön ute på en gräsplätt. Det blev i alla fall så att han fick flåsa. Men formen var det väl lite si och så med. Han vill gärna titta på annat och det finns rätt mycket att titta på nu när han står mitt i en by.


Så här såg det ut på vår ridtur för en vecka sen... -18


I förrgår...utsikt över sandöbron


Preasly 1,5 år... översnöad



På onsdag bär det norrut! Har hellre kallt än snöstorm.
Men om man får vara petig så behöver det väl inte vara -25? Kan det räcka med -15?

Huvudsaken är att man inte slutar som sambon - vilken fick ragga upp en traktor eftersom han slängde in bakkärran på BMW:n i en driva när han passerade den ökända Gålåbacken. Men då fick jag ju rå om honom en natt till när han inte tog sig hem!



Bilder!


Här bor vi nu...



Utsikten mot nordost...



Hagen



Erik vid ridbanan...



Stallet.. med tre boxar





Lillen, både älst och störst i stallet med sina snart 15 år och 1.67. I övrigt är det bara ponnisar.



Bilder... eller inte

Var jätteduktig idag och fotade massor med bilder på både stallet och erik med min splitternya telefon. Vad händer... jo den jävla skitsaken hittar inte sitt minneskort när jag kommer hem. Jag ser ju själv att det sitter som det ska och jag har för ovanlighetens skull inte alls tappat den eller gjort någonting alls! Fattar inget. Har provat alla standardknep com att starta om, plocka bort alla lösa delar och stoppa tillbaka dem osv... vill sig icket! Jävla nya teknik. Så det blir inga bilder idag. Det som var så fint ljus....

Är fortfarande väldigt snorig men var ut och red för idag var det- tro det eller ej- bara -14. Jippie! Och n u när jag kikar ut är det bara -9.
red och kollade in lite nya vägar. Det verkar rätt lovande men det skulle behöva snöa lite till och det ska det ju göra i helgen. Så jag hoppas på att det blir fina vägar som man kan jobba upp en bra kondition med under januari. 

I övrigt får erik ett nytt täcke i julklapp. Ett lite tjockare så att han förhoppningsvis inte blir så enländes långhårig. Det är ju rätt bökigt att klippa i ett litet stall utan så mycket utrymme och utan värme. Det blev ett amigo med 300 gr fyllning. Får se hur det sitter. Men nu ska jag snyta mig en sista gång och gå och lägga mig och hoppas att jag vaknar helt frisk imorgon. 

God natt!



Dåligt med uppdateringar

Vilket till viss del beror på att jag flänger runt lite. Var bla i Umeå i helgen och på att betygen ska vara skrivna och klar tills nu. Så det har helt enklet varit mycket skolarbete. Sen har det avrit så föbannat kallt att det inte hänt något upphetsande på hästfronten heller. Det går inte att göra så många knop när det vägrar att bli varmare än -20. Har fortfarande inte fått till några stallbilder men jag lovar att de.kommer

En positiv nyhet är iaf att hans mugg verkar vara på bättringsvägen. Smorslade på en salva mot psoriasis och det har gjort susen iaf på det ena benet. Så nu hoppas jag att vi är inne på sluttampen. Själv så börjar jag längta efter jullov. Är snorig och har ont i halsen. Det är nog inte det bästa att växla mellan torr iskall luft och badhusets varma fuktiga och däremellan stå och gasta på en massa ungar. Så jullovet känns väldigt lockande just nu. Får bara hålla en tumme att snön håller sig i schack när jag ska köra transport hem. Men denna gång har jag varit förutseende och skaffat mellanlandning på hippo. Så vi båda får vila och jag får en chans att hänga med sambon. Så det är väl inte så dumt?


Har mammas gamla hårddisk och där hittade jag denna bild från majtävlingarna 09 på SRK. Så kan det också gå... 

Ridhuset äntligen!

Igår fick jag hjälp av min snälla medryttare Jeanette att lasta in pick och pack i transporten och tuffa iväg till ridhuset för första gången sen oktober. Det gick rätt bra förutom att Erik protesterade mot att gå in i tranporten. Kan ha att göra med att han nyss fått byta hem och inte riktigt har hittat sin plats än. Det gör honom alltid lite jobbig då han springer runt och gnäggar och stressar upp sig i boxen. Men vi fick oss iaf iväg.

Efter lite velande från ridklubben ( först var alla lektioner inställda för det var teori sen var bara några det och sen var det bara en) och en väntan på 30 minuter, var vi äntligen inne! Jeanette fick trimma runt lite på graman medan jag byggde upp en serie som erica tipsat skulle vara en bra kom-igångövning. 

Hoppade travbom- 3m-kryss-3m-kryss-6m-oxer-3,5m kryss.

Han var fin och rätt mjuk för att vara första gången i ridhus. Hoppade riktigt duktigt även om han tyckte att det var lite jobbigt att runda språnget när vi höjde oxern. Men fick en jättefin serie på slutet där han gick lugnt och stadigt genom hela. Tränade också lite lydnadsdressyr med förflyttningar och vändningar. Tror han tyckte att det var rätt kul att få arbeta på riktigt igen.

Idag tog vi det därför rätt lugnt och jag tömkörde honom bara lite lätt på banan i låg form och mycket jogg.
Tror han trivs rätt bra i sitt nya stall. Han gillar sin stora hage men saknar nog sin hösilagebal. Han blir nu väldigt glad när man kommer med mat och han tillbringar mycket tid med att gå runt och gräva upp gräs. Fast det är bra för då rör han på sig. Nu är det bara muggen som jag hoppas vill ge sig. Zinkpasta fungerade dåligt så nu blir det att göra en sväng på apoteket igen och se vad mer de kan erbjuda....

Istället för flashiga hoppbilder så fick det bli bilder från hagen...
reprisbilder... men inte så länge till för nu ligger min nya mobil på posten. (elller på klädaffären, där man i kramfors hämtar posten...)

Nytt bohag!

Nu händer det lite här i mittsverige. Erik har fått byta bostad för att Volvon ska slippa stå och halka i alla backar i vinter. Vi har flyttat lite närmare Kramfors till ett litet stall med endast tre boxar. Väldigt mysigt med uppvärmd sadelkammare och ridbana. Men- stallet är ett kallstall, så att det gäller att de andas på ordentligt under nätterna annars fryser vattnet i hinkarna. Hans nya hagkompis är en treårig ponnyvalack och det klickade direkt mellan dem. De lekte i stort sett konstant i en timme efter det att jag släppt ut honom i hagen. Så det är ju bra. Att han får någon att karnelisera sin överskottsenergi på. Lovar att jag ska försöka ta med mig kameran och åstakomma några bilder. Han har i alla fall en mycket stor hage att springa i!

Så nu blir det att koma igång med ridhusridningen. Sena kvällar och lite slit och släp med transporten. Men det blir nog bra. Så länge han kommer i form så...


Galopp!

Igår var vi ute och red en riktigt lång sväng för första gången på riktigt länge! Var borta över 1.5 h. Erik till och med slappnade av på slutet. Annars denna vecka har han varit rätt laddad och så fort man tänkt tanken på att eventuellt fatta galopp så har han studsat iväg på lätta ben. Så det var skönt när tremeraturen äntligen steg till -5 så vi kunde vara ute en längre stund. Har även jobbar honom lite på graman just för att han är så pigg och tittig. Så fort det prasslar det minsta någonstans så har jag två öron som skymmer sikten. Vilket kan vara rätt irriterande. Så i tisdags gick han med graman och jag red dressyr på en rätt oplogad väg som jag hittade. Fick rida fram och tillbaka (den var väl typ 500m) men kunde hobba honom lite mer ordentligt för fösrsta gången sen vilan. Det känns verkligen kul att börja komma igång igen. När vi har flyttat och transporten är framskottad så ska jag försöka ta mig till ridhuset och hoppa lite.

Idag var det dock tillbaka till kallhålet och när jag steg upp så visade siffrorna -18. Jättehärligt. Så eftersom han gått ter dagar på raken så unnade jag mig att inte frysa ihjäl i sadeln utan nöjde mig med att pyssla om hans mugg. Det ser bättre ut men det vill inte ge sig.

Om ni undrar över frånvaron av bilder så är det min mobil som är trasig. Iväntan på ny så blir det lite bildfattigt. Men det ska bli bättring inom kort.

RSS 2.0