Hostelände och jobb i onödan...

Erik har fortsatt att hosta men det är bara när man rider och mest inne. Ute klarar han sig rätt bra. Jag tror att den stora temperaturskillnaden med -30 och supertorr luft ute och lite småfuktig, unken luft inne är rena döden för honom. Nu äter han iaf bara hösilage för höet just nu är extremt bossigt. Jag hoppas verkligen vi kan vara med och rida någon klass nästa helg men jag tror att jag bara ska hoppa 1.10 så att det inte blir så ansträngade. Då får han gå en runda men behöver inte ta i. Suck... eländes....

Har varit sambolös i helgen och suttit med ett skolprojekt. För att få det lite bättre laddade jag ner en testversion av adobe premiere elements.. gick jättebra, jag hade kul och satt typ hela dagen och sen när jag bränner ut skiten så sitter det en stor jävla textruta över hela filmen att "detta är en testversion!!! Dra åt helvete....
Slängde allt och gick och la mig. Men det kändes som en oerhört bortkastad dag.

Har varit på stallet och släppt ut hästarna idag och gjort klart allt utom ridningen. Ska dit ikväll och ta in dem och tänkte då försöka smyga in och skutta något språng. Om jag rider fram ute så kanske det går. Det har varit ponnytävlingar i helgen så det blir inte ledigt förrän ikväll.
Håll en tumme!

På begäran... lägenhetsbilder från Kramfors!


Till vänster står databordet numera - köket är ordentligt stort.






Till v går man ut i hallen - vi har två dörrar in till vardagsrummet. En från köket och en från hallen...


Jättefin inflyttningspresent av Mamma och Monika...


host host host....

Nu har det börjat på allvar. Det eländiga hostandet som återkommer år efter år. I går morse hade erik vält ut sin spånbal och sovit i det nya spånet och i morse så hostade han så himla mycket. De som skulle ha blivit en hoppträning slutade med avsittning och orastad häst. Så det var lite surt när det stod en fin bana och väntade på oss :(

Men jag var dit i kväll och provade longera lite och då hostade han inte. Det är väl bara att inse fakta... han har blivit en gammal gubbe som hostar igång om mornarna. Ska prova hoppa imorgon istället.


Erik och Erica 2007

Underbara sol!

Idag har jag varit ute och ridit i det fina vädret i nästan 2 h. Dock slutade äventyret med minus en sko. Men det kanske det kan vara värt... Dagen handlade ändå helt om avslappning och skoj. Inte många krav på korrekt form och Erik fick göra några rushar med fri fart, det var uppskattat. Underlaget var perfekt, det var bara det att det knappt gick att ta sig till dessa underbara vägar. Dumma skotrar som kör överrallt och sedan är det inte tillräckligt hårt för att bära en häst men tillräckligt hårt för att skapa problem med att man går igenom. Måste hitta en ny passage...

Inte så dum utsikt...


Dressyrtävling 14/2!


Kanske något på tårna?


Visning runt banan









Trötta men duktiga, (även om Erik kunde ha slappnat av lite mer :)


Fotouppdrag med ovilliga hästar...






Lovar att det snart kommer bilder på lägenheten...


dåligt med uppdateringar...



Det händer så mycket nu på kort tid så att det är svårt att hinna med. Lovar att jag ska bli lite bättre. Men just nu får helt enkelt livet gå före internet :)


erik-perik


Flyttlass och nytt hår!

Med de flesta nödvändigheter fraktade till lägenheten i mer eller mindre brukbart skick så är flytten snart komplett. Jag och kramfors-sambon kommer imorgon att fraktia dit hennes saker och sedan oss själva! Så då blir det lyx med ett kök som man faktiskt kan sitta i.

Detta har jag firat med att gå och färga håret och senar i veckan kommer även några cm att kapas. Hann inte med allt i dag för vi fick faktiskt besök (!) här i Kramfors av en gamal skelleftepolare till oss båda och det är inte varje dag! Så lagom till att man ska hålla grönt kortkurs så kommer man att se ut som en ny människa :)
(Det kan hända att sambon också tycker att det är trevligt...)

Börjar vara ganska peppad på att hoppa en hel bana med Erkan, det börjar vara länge sedan nu. Så det passar bra att det är klubbhoppning på söndag. Har även så smått börjat kolla på propparna och närmaste tävling blir hemma i Umeå v 9 en endagars regional. Sedan blir det kanske sundsvall om jag får hjälp att plocka ner hästen. Planen är kanske då att kunna göra som de stora stjärnorna och skicka hästen färdigpacketerad och möta upp alla på tävlingen. Skulle spara rätt mycket tid om jag slapp åka till Umeå och vända tillbaka till sundsvall. Nu när jag likas är här!

Ja, men det är ett senare problem. Just nu är det enda jag kan fokusera på i träningsväg mig själv och det har ändå gått ganska bra. Löppass igår med en sen middag som skumpade runt i magen hela tiden. Inte allt för kul men... Idag har jag kört lite armar med en elev ( man får passa på när chansen finns). Denna vecka blir ändå inte optimal eftersom vi kommer att flytta på torsdag och då kommer det nog inte att hinna bli något besök. Men temperaturen har iaf gått ner så snart kanske det kan bli dags för lite skidor igen..  om jag orkar hänga med Malin! 

Helg i snabbspolning...

Helgen kom och helgen gick. Vi åkte hem på fredagen och det bar raka vägen ut i stallet. Jag kände mig ungefär lika pigg som en disktrasa så när det var fullt i ridhuset så fick erik vila och istället blev det en pysselstund med mys. Sen åkte jag hem och sov väldigt mycket :) Kanske inte var världens roligaste sambo. Men det var iaf bara att hoppa upp kvart i 6 på lördagen och ladda inför morgonens hoppning. Erik var rätt pigg men lite tjafsig på backen. Dock så var han superfin på hinder speciellt kändes det skillnad i travhoppningen. Där har poletten verkligen trillat ner för oss både sen Emma-kursen! Nästa helg är det klubbhoppning och jag har anmält mig till 1.20 för lite uppvärmning. Ev kommer Malin också att hoppa 90 cm!

Söndagar brukar jag och erik ta en skogstur men denna söndag så gick flyttlasset till Kramfors så Malin fick ta ansvaret för det. Lite tungt att bara få en dags ridning men just nu är det ju så livet är... Så det är bara att bita ihop. Snart är det ju helg igen! Lägenheten var iaf helt nymålad och den känns fräsch och fin! 45 kvadrat känns som rena lyxen efter våra 27 som vi nu har bott på. Mamma och moster Monika följde med ner och hjälpte till att flytta (evigt tacksam) och de hade dessutom innan de åkte idag dekorerat toaletten. När jag öppnade dörren efter jobbet så mötte tre fina klisterhästar min åsyn. Så min toalett är numera en hästtoalett. jaja så kan det vara.

Nästa helg så kommer jag också att hålla Grönt-kort kurs så jag måste försöka hinna sätta mig in i materialet. Just nu är det helt enkelt många bollar i luften. Och kallt... men det är en annan historia.


RSS 2.0