Galopp!

Idag på em var vägarna upptinade efter ca 1,5 dagar med plusgrader. Passade på att rida ut och galoppera lite eftersom man inte vet när det går att göra nästa gång igen...

Erik var mycket pigg (vilade igår och skrittad två dar sen helgen) och det fanns en del farligt att titta på. Men efter en stunds hoppande fram och tillbaka så gick det bättre och han gick över till att enbart vara pigg. Har minskat hans mat rejält nu inför november. Han får bara 1/3 Mustang och mineraler. Detta för att det förmodligen inte kommer att gå att motionera honom så bra under november. Det är ju inte direkt ridbara vägar - såvida snön inte behagar komma någongång...


Erik - glad efter att ha fått röra på sig


Nästa vecka kommer jag att vara i umeå på utbildning. Eleverna har ju lov. Så erik får stanna i Kramfors med barnvakt och jag hoppas att han sköter sig väl.


det var förr...






Trött, sliten och lite ledsen del 2

Hade turligt nog kompat ut måndagen för att slippa brumma direkt till kramfros och istället etappköra via umeå och övernatta där. För på måndag morgon vaknar jag med rejäla låsningar i revbenstrakten vilket resulterar i att jag inte kan sitta ordentligt eller andas på någon djupare nivå än som en svettig hund. Försökte sätta mig i bilen men det funkade inte alls. Så jag fick snällt vänta på att få en akuttid hos en naprapat och sedan trycka i mig rejält med piller. Kunde inte köra hem förrän på eftermiddagen... 

Även om jag kunde köra kunde jag inte riktigt använda armen på grund av all kramp. Så väl framme fick jag ringa ut mina hyresvärdar för hjälp med att öppna och lasta ur transporten. Kändes sådär. Är dock bättre idag även om allt för djupa andetag samt obetänksamt användande av armen inte rekomenderas. 

Så det kommer att bli en lugn vecka för erik. Både pga min arm och för att det är skit ute. Hårt och mörkt, det går inte att rida någonstans alls... Så det ser ut som om han kommer att få öva på att skritta. Det svåraste kommer dock att vara att vara utan lille Dino. Han har fått gå i vinteridé hos min mor. Det är numera för kallt för att han ska kunna ligga ute i bilen medan jag jobbar. Men det är en mycket tom lägenhet här ikväll...

Denna text var allt min arm klarade att skriva i ett sträck så det får räcka för ikväll. 
Sov gott!

  
lite så känns det....

LIte trötta och slitna..

hoppade  vi sista klassen för säsongen. Både han och jag saknade tryck. Något bättre i omhoppningen.

 

Untitled from Anna N on Vimeo. Grunden 1.20 A1:a


Sen omhoppningen... bättre tryck men han var för matt för att orka när vi kom lite flackt in i kombinationen...

Untitled from Anna N on Vimeo.


Härliga häst!

Fredagens transporttur bjöd på snö och halka och tog 5 timmar innan vi slutligen nådde skellefteå... Stackas Erik. Han är inte van att åka så långt. Något groggy stapplade han ut i snön när vi äntligen kom fram till skellefteå.
Därför var jag lite orolig att han skulle vara trött på lördagen. Det var han också men det gjorde inget! Han var så fin så fin!

1.10 var han jättebra i, lyssnade och väntade.  INte alls så springig eller jobbig som han kan vara i en första klass. Fast än att jag glömde vägen till både sista hindret i grunden och första i omhoppningen så kom vi ändå 2:a. Trodde då att han brännt krutet till 1.20:n som var en A:0a. Men icke. Den gick vi faktiskt och vann! med 3 sekunder... Det var en mycket nöjd matte.

Erik 1.20 A:0 Skellefteå from Anna N on Vimeo.



erik 1.10 skellefteå from Anna N on Vimeo.



Nu kommer det...

Mörkret. Och kylan. Suck.

Till helgen åker vi till skellefteå för att tävla i deras nya ridhus. Det blir väldigt spännande :) Kul att de nu har två maneger. Erik fick dock inte så mycket motion idag då backen var stenhård. Nu börjar den tunga mörka perioden då det inte går att göra nåt vettigt alls. INte hade jag så mycke energi heller. Har tillbringat de senaste dagarna omkringspringades i skogen för att lägga orienteringsbanor till mina elever. Så Erik står nu i stallet lurvig och go istälet för nyklippt och ren. Men så kan det vara ibland. Skellefteå får överleva.



Dino i orienteringsskogen... tyvärr gillar min mobil inte mörker.

Erik och Erika :)



Det är så kul att se sin häst med någon annan! fattar bara inte varför alla mina djur verkar vara experter på att springa sidledes?

Klippan Lisel!



Visst är hon en pärla? Trots att det satt en tant på ryggen som inte riktigt hade koll...


Fina Vänner!



Tack till Maria för utlåning av box så jag kom lindrigt undan med ekonomin i helgen!

Helgen är över

Då var säsongens sista Umeåtävling avklarad. En spännande helg med både KM och min och ericas egen tävling. Vi bytte ju nämligen häst under lördagens 1.10... en mycket rolig upplevelse!

Erica startade först med erik. Efter lite inridning på framhoppningen såg det verkligen bra ut. Hon blir inte lika stressad som mig och det inte känns bra utan tog det lugnare och red ordentligt i grunden och de gick lätt till omhoppningen. Där satte hon fart och gick imål på en ledartid... trodde hon. Men tyvärr för ericas skull så hade domartornet missat att hon hoppade fel hinder och tog nr 13 2 gg istället för nr 9 och 13. Utesluten i omhoppningen. Otur för henne men tur för mig! Då var det bara att hålla i sig och styra runt lisel. Vi tog oss till omhoppning och där hade vi ett stopp. Det avr jättekul att prova en annan häst - det är ju typ 5 år sen, eller ännu mer sen jag hoppade en annan häst på riktigt. Men hon var betydligt starkare än jag trodde, erik håller ju nästan inget i munnen. Så i slutet av banan när hon blev i gasen så blev jag rätt låst i handen och vi fick några riktigt fula språng. Men över var vi och det är ju det som räknas :)
Sorry erica - bättre lycka nästa år.

På söndagen var det 1.20 för mig och gamla välbekanta Erik inklusive KM. Efter en kaosartad framridning gick vi in på banan och hade tre riktigt dåliga språng med titt på hinder och hosta innan vi kom igång. Efter det red jag bättre och han hoppade bättre och vi tog oss till omhoppning. Det var en A:1a så vi fick vänta ett tag innan den gick av stapeln. Men tills omhoppningen hade han verkligen kommit igång och han var så otroligt fin att rida. Allt blir så lätt! Så vi flöt över hinderna och knep en 3:e plac i klassen och 2:a plac i KM:et!
Duktig häst!

Sen ska Malin ha en stor eloge för att hon har tagit hand om Erik hela helgen så att jag kunnat pula på med tvätt och däck och annat som kommit i min väg. Bästa Malin 1000 tack!!



Bild från i våras...




Mot friskare tider!

Har sen förra tisdagen dragots med rejält halsont. Idag var dock första dagen jag kände en rejäl förbättring. Så äntligen! Passar också yppans då det är tävlingar i umeå i helge och det är ju roligt om man är lite pigg så man kanske håller sig kvar på hästen.

Drog in erik till Kfors igår för att hoppa och för att min nya medryttare skulle få trimma lite. Det är helt underbart vad lättlastad han är nu för tiden. Peppar peppar, jag lastar alltid själv och det har inte varit några problem alls. Trots kramfors kommuns väldigt undermåliga vägar. Det är meningen att man ska ha bättre stötdämpare och nyare bil än vad jag har... Iaf blåste det som vanligt väldigt mycket och det var en häst med rätt splittrad uppmärksamhet. Mörkret hann även sänka sig över nejden och vi hoppade i elljus för första gången denna termin (men knappast sista). Han kändes väldigt spänstig men inte så eftergiven då han studsade fram på stela ben. Men han fick sin motion i alla fall. upptäckte också att jag måste klippa eländet igen då pälsen på bara 2 v har växt ut med en helt makalös fart.



Idag har det blåst storm. De stängde till och med höga kustenbron. Vi har även sett lite snö även om det inte var något som fastnade på marken. Tog beslutet att tömköra på volten istället för att bege mig ut och rida. Kändes som om en ridtur i skogen var dömt att misslyckas med.


Upptäckte även en annan sak då jag för en gång skull var hemma rätt tidigt och hann springa in på affären för att handla sopsäckar. Nämligen detta...




Är inte det väldigt tidigt? Nu får de väl ändå ge sig....

Känns som länge sen...


Det blåser!

Herregud vad det blåser!
Det finns en brun fyrbening som är rätt uppe i varv emellanåt. I fredags var han pissjobbig och såg spöken till både höger och vänster. Lämnade honom och hoppades att han skulle restarta sig själv och vara normalt funtad när jag återkom efter en helg på hemmaplan. Funkade faktiskt mycket bättre än jag trott! Idag var han riktigt lugn (förutom 10 min just efter intag då han skrek som en galning och sprang runt i boxen helt desperat efter sin dam).
Tömkörde på volten och han jobbade i rikigt lugn och avlsappnad form (för att vara erik). Få se om det sitter i tills imorgon.

I fredags hade han även besök i stallet när jag stod och gjorde i ordning...


Synd att min mobil inte klarar mörkret så bra...




En mycket förvånad häst :)


Videos från Hudik! (tack erica)

Lite videos från vår sista utetävling i Hudiksvall. 1.20 från fredagen och 1.25 från lördagen. Tyvärr var det ingen som filmade det jag tyckte var min bästa ritt på länge- söndagens klass... men jag överlever ändå :)



Här hade vi inte riktigt hittat rytmen och det var mycket av och på. Han var rätt tom i handen och det gör alltid mig mer osäker på hur vi ligger mot hinderna. I omhoppningen blir jag feg och backar av... får helt enkelt skylla mig själv!



Erik har kul!

veckan som gått

I måndags tog vi det rätt lugnt som belöning efter väl utfört arbete för oss båda. Tömkörde lite på våran lillridbana och skrittade sedan ut en sväng så DinoPino fick springa lite.

I tisdags var det mer spännande, lastade pållen i transporten för vidare färd mot K-fors och en date med en ev ny medryttare! Väl framme var den en pay´n´jump med ca 100 småponnisar och storm. Perfekt förutsättningar! Hög nacke är något min häst alltid varit yppans duktig på att klara. Även denna gång :) Jaja.. han kastade inte av henne och han skyggade bara några få gånger. Så jag får väl de det som godkänt. Det verkar iaf som om vi inte avskräckte henne. Så förhoppningsvis så kommer vi att få lite hjälp här framöver!

Igår och idag har vi varit ute i skogen och letat nya ridvägar. Vi bor ju numera vid en lång grusväg men vanligtvis är den alldeles för hård att rida något annat än skritt på men i måndags la de på nytt grus som har gjort att det faktiskt går rätt bra att både trava och galoppera. I allafall tills det har satt sig. Idag blev det dessutom en extra lång tur så att Dino skulle få jogga av sig ordentligt för det har varit rätt mycket bilsittande (och matte har dåligt samvete) Dessutom passar det alldeles utmärkt att använda hästen till att springa slut på jycken då matte har alldeles för ont i halsen för att orka med några större promenader.


Bålsjövägen i fart!


Badpaus




till och med perkan var i och plaskade!


Solen! (nästan)



Resumé Sundsvall

Jag, Sambon och erik packade oss i fredags iväg till Sundsvall för en trevlig hästhelg med besök hos sambons släkt. Tävlingen hölls lör-sön men efter förra gången i sundsvall tänkte jag då inte åka samma dag som jag ska tävla...

Lör
Red bara en klass - 1.20. Är nöjd med grundomgången. Han kändes fin och jag tycker att jag höll ihop honom rätt bra över hinderna utan att börja flamsa. När vi sen kom till omhoppningen var jag ruskigt taggad och gasade på rätt bra in över en tvåkombination och hamnade lite ur balans. Forstatte sedan en väldigt snäv sväng på en trippel där han hoppade mig helt ur sadel (har faktist inte hänt på mycket länge). Tappade båda stigbyglarna och hamnade på halsen. Lyckades dock kravla mig tillbaka men återfick bara en stigbygel vilket gjorde att koncentrationen var sådär... Hoppade resten av banan men var inte riktigt i balans. Försökte kapa ett galoppsprång på sista linjen men var för obalanserad så vi fick in 5 1/2 och han gjorde ett av sina berömda "erikhopp" och räddade nollan! Vi fick trots en dålig tid en 8:e plac.

Sön
Ville rida 2 klasser så jag red 1.10 och 1.20. Trodde att 1.10 sklle flyta smärtfritt men han var helt oinspirerad när vi kom in på banan trots att han kändes taggad på framhoppningen. Gick "dresyrfint" över hinder och var inte alls framme och vi hade 2 pet. Så jag hann jobba upp lagom med ånga till 1.20 då det blev betydligt mer fart. Är väldigt nöjd med grunden men jag känner att vi måste öva mer på omhoppningarna. Nu blev det mer att jag bromsade och gasade istället för en jämn fin galopp. fast det var också vår första innetävling och Sundsvalls ridhus är inte stort.... och har en väldans massa hinder på banan. Ni som tyckte det var trångt byggt på våra nationella hemma, släng er i väggen.



Jaja. Är ändå rätt nöjd. kände mig inte höjdrädd alls utan 1.20 känns väldigt stabilt igen! Det är kul.
Nästa tävling blir hemma i Umeå och då blir det årets största prestigekamp då jag och Erica ska rida om äran i 1.10klassen på lördagen. Som i alla stora finaler blir det då hästbyte... så det kan ju bli spännade :)

Before and after... eller iaf halvvägs






det tar sig...

RSS 2.0