Kramfors igen- 2011

Det har inte blivit så jättemycket bloggande medan jag varit hemma i skellefteå. Det beror ju mycket på att man haft annat att göra. Som exempelvis att träffa en massa härliga personer. Men  nu när man är tillbaka i ensamheten så blir det kanske lite bättring på det området.

Hade gruvat mig lite för att köra hem speciellt med tanke på att det var ett ordentligt snöfall som kom dragandes längs norrlandskusten (vägrar säga snöstorm). Men På lördagen så var alla vägar nyplogade och ner till övik så höll temperaturen stadigt kring -10. Efter Övik drog det iväg och hann ner till -18 innan vi var i kramfors och det blev lite varmare. (för att sedan skena och bli plusgrader innan det var söndag...)

Sammanfattningsvis jullovet:
Erik kändes i början rätt stapplig och oriden- vilket han också var. Jag har ridit mestadels i manege och trimmat dressyr, markarbete och hoppning. Med ericas hjälp så fick jag en påminnelse om att hans bogar inte är på plats och inte heller hans högra bakben. Vi har jobbat på det och jag har ridit mycket bom och studsövningar på böjt spår. Sista passet innan vi reste hem hoppade jag lite på böjt spår och det kändes riktig bra. Han kändes inte heller lika 4taktig i galoppen. Så dessa två veckor har gett väldigt mycket. Skönt att få kontinuitet i träningen, nu gäller det bara att inte slarva bort allt för att man inte orkar dra in honom till ridhuset på kvällarna.

2011:
Målet är att starta igång tävlingssäsongen i Timrå i slutet av feb.
Efter denna intensiva träningsperiod så ska han nu få lulla en vecka på återhämtning och sen blir det förhoppningsvis ridhuset 2 ggr/v. En gång markarbete/serier och en gång mer ren hoppning. Sedan blir januari en månad med fokus på styrka i bakknän och allmänt och februari blir en månad av konditionstoppning.
Det finns ju gott om backar här i kring så nu ska han iaf gå backträning en gång i veckan. Sen i februari tänkte jag byta ut klättring mot galopp i backe.

Ex:
Dag 1: Ridhus- serier/markarbete
Dag 2: Distanspass galopp
Dag 3: Skrittpass
Dag 4: Ridhus- hoppning
Dag 5: Dressyr
Dag 6: Backträning
Dag 7: Uteritt

Det går ju att ha som mål och sen får vi se hur det blir möjligt att följa med tanke på väder, vind och annat som kommer i vägen.

En förändring blir också att hans hagkamrat har flyttat. Så nu har vi släppt ihop honom med stallägarens 1,5 åriga hingst Preasly. Erik har återigen fått ta på sig papparollen och det verkar gå riktigt bra. Enda nackdelen är att han har stona direkt inpå och då han är äldst så tror han att han är kungen i stallet och kan bli lite väl hingstig ibland. Men han får iaf sällskap och de har ett fint vindskydd i hagen där de kan stå och grubbla om de skulle ha lust. 


Preasly och Erik


 
Utsikten från stallet i plusgrader (!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0